Checklistan: spara på el

Det är klart att en restaurangverksamhet kräver mycket energi. Köket, kassan och belysningen
kostar. Mycket beror på elleverantör men det finns småsteg man kan ta mot
sparsam användning. Det kan vara lätt att glömma enkla saker så här är en liten
checklista:

🌱använda sparsam belysning;

🌱stänga av de maskiner som inte används (fixa antingen timers eller påmminelsesystem för det);

🌱hålla all utrustning i fint skick och byta mot nya när det är dags;

🌱alltid hålla kylen stängd;

🌱ha koll på hur värmesystem funkar och om man kan göra det mer effektivt;

🌱ha en rutin för att se till att alla dessa följs i verksamheten.

Sist men inte minst är det självklart viktigt att ha ett förmånligt elavtal. Spiseks medlemmar har nu tillgång till en av de bästa elavtal på dagens marknad. Kontakta oss på info@spisek.se eller 08-625 00 99 så berättar vi mer.

logo small