Hantering av matsvinn på restauranger blir mer och mer efterfrågad

Matsvinn fortsätter vara ett stort problem inom hållbarhet. Alla äter ju mat, och överskottet som inte kommer att användas uppstår hela tiden. Vi i restaurangbranschen har dock lite fler möjligheter att motarbeta det.

Som ni kanske redan vet är arbete med matsvinn fördelaktigt för både miljön och restaurangens ekonomi. All mat som slängs skadar hållbar utveckling och innebär dessutom onödiga kostnader för restaurangägarna. De pengarna som man kan spara på det skulle hellre användas för tex utrustning, inredning, eller något annat som verksamheten kan behöva.

Det finns också ett förslag på att införa en ny certifiering för matsvinn. Då kommer kunder kunna välja den restaurang som passar både deras smak och deras värderingar. Här kan du läsa mer: Snart kan du gå på matsvinnsmärkta restauranger | Land

Tycker du att matsvinn är ett problem i din verksamhet? Har du några rutiner eller behöver hjälp med att komma i gång? Hör gärna av dig till oss och vi kan prata vidare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

logo small